Kulturni centar Novog Sada: Naša arhiva nije na smetlištu već u depoima

Arhiva KCNS se decenijama skladišti i čuva u zgradi KCNS-a, i nikada ova ustanova nije bila zakupac prostora u Kineskoj četvrti.

Celokupna bogata arhiva Kulturnog centra Novog Sada po zakonu i savesno skladišti se i čuva pod ključem u zgradi Kulturnog centra Novog Sada u Katoličkoj porti 5. Faktički je nemoguće i neizvodljivo da njen deo završi na đubrištu u „Kineskoj četvrti“, kako tvrdi Savez za Srbiju.

Ovo je u petak veče poručio Bojan Panaotović,direktor KCNS,kulturne ustanove koja ima tradiciju dugu 65 godina.

Svi zainteresovani mediji mogu da dođu u KCNS da vide nepregledni materijal koji se decenijama skladišti i čuva u skladu sa propisima i zakonom. Takođe, notorna je i proverljiva činjenica da KCNS nikada nije bio vlasnik, zakupac niti korisnik bilo kog prostora u Kineskoj četvrti niti je tamo imao arhivu- naglasio je Panaotović.

Direktor KCNS je najavio i da svi mediji, političke stranke i ostali, koji budu širili lažnu vest o bacanju arhive KCNS-a na đubrište u Kineskoj četvrti, treba da se pripreme da tvrdnju koju iznose dokažu pred nadležnim sudskim instancama.

Tražimo da se u interesu javnosti i istine građanima saopšti istina i da se javnost ne uznemirava netačnim vestima- kaže Panaotović.

Savez za Srbiju u saopštenju naslovljenom „Kultura na smetlištu“ naveo je da je deo arhive Kulturnog centra Novog Sada bačen je na smetlište u takozvanoj Kineskoj četvrti i najvećim delom nepovratno uništen.

novosadski.info / novosri.rs