U Novosadskom pozorištu održana svečanost povodom Dana Grada

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara tradicionalno je upriličila svečanost povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada u Novosadskom pozorištu. Predsednica Gradske organizacije SVM Anamarija Viček se zahvalila gradonačelniku Milošu Vučeviću na dobroj saradnji istakavši da imaju punu podršku Grada Novog Sada za sve njihove aktivnosti.

Veče pred rođendan našeg grada tradicionalno dočekujemo uz svečani program u Novosadskom pozorištu. Proslavljajući 272. rođendan, podsećamo se na to da je zajedništvo vrednost koja prožima svaki deo Novog Sada. Ovde počinje obeležavanje Dana Grada, a nastavlja se sutra u Srpskom narodnom pozorištu, i to takođe pokazuje koliko je naše bogatstvo. Nit koja nas čvrsto vezuje jeste naše zajedništvo, bez obzira na to kako se ko zove, koji mu je maternji jezik i u koju crkvu ide – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

U okviru Svečanosti u Novosadskom pozorištu održan je prigodan kulturno-umetnički program, a otvorena je i izložba Jugoslava Vlahovića ”Flower power”.

Novosadski Info