Sunčano i vetrovito

Danas ćemo ponovo videti sunce ali se temperatura uz pojačani vetar neće bitnije menjati.

NOVI SAD: Hladno sa dužim sunčanim periodima uz lokalni razvoj oblaka popodne. Duvaće pojačan severni i severozapadni vetar i biće u slabljenju krajem dana. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -5, a maksimalna 5 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru mraz. Tokom dana suvo sa dužim sunčanim periodima uz lokalni razvoj oblaka popodne. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar i biće u slabljenju krajem dana. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6, a maksimalna 6 stepeni.

SRBIJA: Hladno s mrazem ujutru i suvo sa sunčanim periodima, osim na jugu gde će ujutru padati sneg. Od sredine dana i u tim krajevima suvo. Duvaće pojačan severni vetar, u slabljenju krajem dana. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6, a maksimalna 6 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak promenljivo oblačno s malo susnežice i snega u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo. Za vikend jutarnji mrazevi i sunčano tokom dana uz porast dnevne temperature.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Vremenske prilike će imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Novosadski portal / Dnevnik / Foto: pixabay.com