Prolazno naoblačenje s kišom

NOVI SAD: Ujutru povremena kiša, na vrhu Fruške gore sneg, a popodne suvo. Vetar umeren južni, a od kasnije pojačan severni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 9 stepeni.

VOJVODINA: Prolazno naoblačenje s kišom i susnežicom. Na vrhu Fruške gore sneg. U toku dana će biti sunčanih intervala. Vetar ujutru južni, a zatim pojačan severni. Pritisak ispod normale, a krajem dana malo iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 9 stepeni.

SRBIJA: Prolazno naoblačenje s kišom, susnežicom i snegom. Krajem dana padavine prestaju. Vetar ujutru slab južni, a od sredine dana umeren do pojačan severni. Pritisak ispod normale, a krajem dana malo iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 9 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu ujutru slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. U nedelju sunčani intervali i još toplije uz naoblačenje popodne na severu i zapadu gde se očekuje kiša krajem dana.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i redovno sprovode terapiju. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, reumatski bolovi i nervoza. Pojačan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixabay