Ujutru kiša, u toku dana sunčani periodi

Ujutru moguća kiša, a zatim sunčani periodi i toplo za ovo doba godine. Vetar umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna oko 17 stepeni.

VOJVODINA: Pre podne je moguća kiša. Kišna zona odlazi na istok i severoistok i popodne se očekuju sunčani periodi. Biće vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar umeren južni, pa jugozapadni, na severu Vojvodine pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 6, a maksimalna dnevna 19 stepeni.

SRBIJA: Pre podne je moguća kiša. Kišna zona odlazi na istok i severoistok i popodne se očekuju sunčani periodi. Biće vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar umeren južni, pa jugozapadni, na severu Vojvodine pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 3, a maksimalna dnevna 20 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak takođe toplo za ovo doba godine uz novu prolaznu kišu popodne i krajem dana. Duvaće pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju. Od srede malo hladnije sa kišom u nižim predelima i snegom u planinama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima, kao i na astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražljivosti i glavobolje. Potreban je dodatan oprez u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixaby.com