I dalje četvoro obolelih od virusa korona na lečenju u Novom Sadu, dvoje na respiratoru

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine još jedan pacijent nalazi se na respiratoru, što nagoveštava da mu je zdravstveno stanje pogoršano u odnosu na prethodni dan, ali za sada iz ove ustanove nisu davali nikakve druge informacije.

I dalje je ukupan broj pacijenata četiri, što znači da se situacija nije promenila u odnosu na juče po pitanju broja obolelih, ali jeste u tome da je još jedan pacijent na respiratoru, podaci su ove zdravstvene ustanove objavljeni danas u 13 časova. 

Svi pacijenti su stabilni i kod njih se sprovodi 24 časovni monitoring i intenzivno lečenje. 

U narednom periodu KCV će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za virus korona. 

Podsetimo da je od ranije pozanto da je već pet dana na respiratoru 61-ogodišnji muškarac iz Kikinde koji je boravio u Milanu i koji je kao bubrežni bolesnik imao težu kliničku sliku. U bolnici je i još jedan muškarac iz Kikinde, navodno povezan sa muškarcem koji je iz istog mesta. 

 Druga dva pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi oboleo i prebačen je iz Subotice u Novi Sad prošlog petka, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od utorka i za njih dvojicu je ranije rečeno da imaju blažu kliničku sliku. 

U Srbiji je do jutros u 8 časova virus korona registrovan kod 46 pacijenata. 

Novosadski Info / 021.rs / Foto: 021.rs