Vučević: U Novom Sadu mirno, građani poštuju odluke Vlade Srbije

U Novom Sadu je tokom prve noći zabrane kretanja bilo mirno, a policija je intervenisala u nekoliko sporadičnih slučajeva, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Miloš Vučević.

“Policija je intervenisala u nekoliko slučajeva, ali je to bilo sporadično. Inače je noć protekla u najboljem redu, sprovodi se ono što je bilo suština mera”, rekao je Vučević za RTS, upitan kako je prošla prva noć zabrane kretanja od 20 sati uveče do 5 ujutru u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada je naveo da je grad dobro snabdeven i istakao da veruje da je prošao prvi talas “navale” po supermarketima, kada su građani kupovali velike količine namirnica.

novi, sad, koronavirus,, puste, ulice
RTV (Jaroslav Pap)

“Ima dovoljno hrane, Srbija proizvodi više nego što može da potroši, građani s te strane mogu da budu spokojni”, rekao je Vučević.

On je istakao da sve komunalne službe u gradu funkcionišu, da je saobraćaj u redukovanom režimu, da se dezinfikuju javne površine i stambene zgrade, kao i ustanove u kojima postoji radna obaveza.

Podsetio je da je grad otvorio kol centre za građane gde se mogu informisati i postavljati pitanja u vezi sa korona virusom, kao i da je pri Domu zdravlja otvoreno 20 novih kol centara, sa sedam psihologa.

Gradonačelnik je apelovao na Novosađane, posebno starije građane i one koji imaju teža oboljenja, da ostaju u svojim domovima, da će im biti dostavljeno sve što im je potrebno od lekova i hrane, te istakao da se ova situacija može prevazići samo uz disciplinu i solidarnost.

Upitan kada će u novosadske apoteke stići maske i rukavice, Vučević je rekao da se nada da će se uskoro stabilizovati tržište i da će apoteke biti snabdevene dovoljnom količinom maski i sredstava za dezinfekciju.

On je apelovao na građane da budu solidarni i da ne prave prevelike i nepotrebne zalihe tih sredstava.

“Nema svrhe da jedan ima sto maski, a njegove komšije nemaju nijednu, ništa time nije postigao”, rekao je Vučević.

On je podsetio da grad obezbeđuje rukavice i sredstva za vozače u javnom prevozu, taksiste, radnike u komunalnim službama i druge.

Novosadski Info / Dnevnik