Devojka iz Kikinde puštena na kućno lečenje

U toku dana, posle neophodnog perioda lečenja u našoj ustanovi, jedna pacijentkinja je u dobrom opštem stanju, otpuštena na dalje kućno lečenje koje podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor od strane infektologa, saopšteno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Reč je o pacijentkinji koja je među obolelima bila najmlađe životne dobi i koja je imala insulin zavisni oblik šećerne bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se, leči 12 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

Četiri pacijenta, se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Kod svih pacijenata je u toku intenzivno lečenje i kontinuirani 24 časovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima, navodi se u saopštenju Kliničkog centra Vojvodine. 

U Pokrajinskom kriznom štabu pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je da je u Vojvodini registrovano 36 obolelih od virusa COVID-19, kao i da je oko 5.500 ljudi, koji su kontaktirali sa obolelima ili sa njihovim kontaktima, pod svakodnevnim nadzorom i kontrolom.

Novosadski Info / Danas / Foto: Reuters