Pomoć u Somboru stiže na kućni prag

Na osnovu odluke ovdašnjeg Gradskog veća, je u Somboru i okolini počela distribucija paketa koji su namenjeni sugrađanima s nižim penzijama.

Distribuciju paketa, koji pored prehrambenih sadrže i proizvode namenjene održavanju lične i higijene životnog prostora, obezbedio je Štab za vanredne situacije Grada Sombora uz logističku podršku volontera Crvenog krsta i Službe civilne zaštite.

Za dobijanje ovih paketa nije potrebno da se podnesu posebni zahtevi. Penzioneri čiji penzioni čekovi nisu veći od 30.000 dinara ove pakete će dobijati prema unapred utvrđenim spiskovima, a biće im dostavljeni na kućnu adresu. Oni koji, pored domaće, primaju i inostranu penziju biće kontaktirani iz Centra za socijalni rad kako bi se utvrdila zbirna visina njihovih primanja.

Prvog dana paketi su krenuli na adrese penzionera u selima Kolut, Bački Breg i Rastina, dok će danas biti dostavljeni penzionerima u gradskim mesnim zajednicama Venac, Mlake i deo varoške MZ Crvenka, a nakon toga u najvećem selu – Kljajićevu. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović ovim povodom uputila je apel penzionerima da ostanu u svojim kućama i sačekaju pakete koji će im biti isporučeni.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik