U Vojvodini 435 obolelih od koronavirusa, 54 se oporavilo

Na teritoriji Vojvodine je do danas od ukupno 3.268 testiranih osoba njih 435 bilo pozitivno na koronavirus, a od početka epidemije 11 obolelih je preminulo, dok su se 54 pacijenta oporavila, rečeno je danas u Pokrajinskoj vladi.

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu leče se 134 pacijenta, dok je u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu smešteno njih 176 sa lakšom kliničkom slikom.

Na konferenciji za novinare bez prisustva novinara u Pokrajinskoj vladi, saopšteno je da je izuzetno važna stvar da nemamo prisustva koronavirusa u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da u je Vojvodini 69 radnika u zdravstvenom sistemu pozitivno na koronavirus, od kojih su dvoje u teškom opštem stanju i nalaze se na respiratorima.

“Ostali se oporavljaju, a veliki deo njih vratio se na posao”, kazao je Gojković.

Naveo je i da je Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu prenamenjena za prijem pacijenata obolelih od COVID-19 sa lakšom kliničkom slikom, kao i da su svi zaposleni u toj ustanovi prošli neophodnu obuku.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović naveo je da je u pokrajini od početka epidemije registrovan manji broj dece kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

“Većina njih je bila na kućnom lečenju i u ovom trenutku možemo reći da su se skoro sva deca oporavila”, rekao je Petrović.

Predsednik vlade Igor Mirović rekao je da je vlada privremeno obustavila izvršenje pokrajinskog budžeta, osim za isplatu ličnih dohodaka, naknada iz oblasti socijalne zaštite i drugih tekućih prihoda.

“Važno je napomenuti da niko neće biti ugrožen u domenu ličnih primanja i primanja iz oblasti socijalne zaštite”, rekao je Mirović.

Novosadski Info / TKĐ / Beta / Foto: Beta/DRAGAN GOJIC