Razgovor s psiholozima dostupan i onlajn

Svi koji osećaju potrebu za razgovorom i dodatnom podrškom u vezi s vanrednim stanjem, mogu da razgovaraju s dežurnim psiholozima preko četa u psihološkom savetovalištu „Pričajmo (k)od kuće”, koje je dostupno na sajtu www.mentalnozdravljeikorona.rs.

Na sajtu se mogu pronaći različite informacije i saveti o tome kako da brinemo o svom mentalnom zdravlju u vanrednim okolnostima. Savetovalište su pokrenuli Institut za javno zdravlje Vojvodine i Podružnica Društva psihologa Srbije za Južnobački okrug, a u okviru programa „Mentalno zdravlje u doba korone”.

Iz Instituta javljaju da građani mogu učestvovati i u njihovom projektu „Riznica ideja – zajedno kroz pandemiju” tako što će kroz video, fotografiju, kolaž, vizual, tekst, foto-priču ili nešto poput toga, poslati ideju o tome šta im pomaže da se osećaju bolje tokom pandemije. Predlozi se mogu slati na imejl adresu mzudobakorone@gmail.com do nedelje, 26. aprila.

Izabrani predlozi biće objavljeni u rubrici „Riznica ideja”. Više informacije može se pronaći na „Fejsbuk” i „Instagram” nalozima „Mentalno zdravlje u doba korone” i na sajtu www.mentalnozdravljeikorona.rs.

Novosadski Info / Dnevnik