Uređen parking kod glavnog ulaza na „Štrand“

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja obišli su prostor kod glavnog ulaza na kupalište „Štrand“ gde je završena izgradnja parkirališta.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja

Grad Novi Sad rešava one probleme koji su od strane građana prepoznati kao najveći, a jedan od njih je i problem sa nedostatkom parking mesta. Samo u proteklom periodu, pored ovog parkinga uredili smo i one u Radničkoj ulici i Ulici Dušana Vasiljeva, a sada se radi i na Trgu Komenskog. Izgradnjom parkirališta uz delove Bulevara, urađeno je 1000 parking mesta u protekle dve godine. Uvek smo vodili računa i da se na tim lokacijama poveća broj zelenih površina, naravno pored akcije ozeljenjavanja koju Grad sprovodi. Rešavajući višegodišnji problem koji je postojao na novoj Detelinari uz Bulevar Evrope mi smo našli rešenje da se izgrade nova parking mesta čuvajući zelenilo. Ona će se nalaziti između saobraćajnice i dela biciklističke staze i time ćemo ispuniti zahteve građana vodeći računa o svim aspektima života – rekao je Vladimir Stojković.

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja naglasio je da parkiralište kod glavnog ulaza na plažu „Štrand“ sada ima 200 parking mesta i da je u skladu sa finansijskim mogućnostima rađeno u dve faze.

Parking Štrand

Krajem prošle godine uradili smo saobraćajnice i ivičnjake, a ove godine i 200 novih parking mesta koja su, od danas u službi Novosađana i svih onih koji dolaze na Štrand. Deset parking mesta su predviđena za osobe sa invaliditetom. Obećali smo da ćemo ovaj posao završiti pre kupališne sezone, u tome smo i uspeli i mislim da će ova parking mesta sa još 100 onih koja se nalaze u blizini, pored stadiona Kabel, zadovoljiti potrebe naših sugrađana. Pored toga mi smo uradili i trotoare, biciklističke staze koje smo spojili sa delom Kineske četvrti. JKP „Parking servis“ uz podršku Grada nastavlja sa investicijama, sledeća stanica su nova parking mesta na Trgu Komenskog koja su u tom delu grada od izuzetnog značaja. Zelenilo ovde nismo dirali i nadam se da ćemo u narednom periodu još više ozeleniti ovaj prostor – istakao je Lugonja.

Vrednost radova na ovom parkiralištu iznosila je 28 miliona dinara, a u režimu sezonskog parkirališta cena dnevne karte je ostala ista, odnosno 35 dinara.

Novosadski Info