Toplo, krajem dana kiša

Očekuje se toplo vreme sa sunčanim intervalima.

NOVI SAD: Toplo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Krajem dana postoji šansa za pljusak. Vetar slab jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 15, a maksimalna 27 stepeni.

VOJVODINA: Toplo sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Kasnije popodne i krajem dana je moguća ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Toplo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana je moguća kiša na jugu, dok će na severu biti suvo, a tek predveče i u tim krajevima može biti pljuskova. Vetar slab južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 28 stepeni.

NAREDNIH DANA: U nedelju toplo uz sunčane intervale i promenljivu oblačnost uz jači dnevni razvoj oblaka s pojavom lokalnih pljuskova. Iduće sedmice se nastavlja toplo i nestabilno vreme.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana biometeorološka situacija će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Glavobolja i poremećaji sna su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik