Toplo s pljuskovima

​​​​​​​Očekuje se toplo vreme sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka i pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

NOVI SAD: Toplo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka i pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab jugoistočni, zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 15, a maksimalna oko 27 stepeni.

VOJVODINA: Toplo i promenljivo uz sunčane intervale i jači dnevni razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova. Vetar ujutru umeren jugoistočni u Banatu, a popodne slab zapadnim, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 14, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Toplo i promenljivo uz sunčane intervale i jači dnevni razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sredinom dana i popodne. Vetar slab, pre podne južni, a popodne zapadnih praavaca, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 12, a maksimalna 28 stepeni.

NAREDNIH DANA: Iduće sedmice se nastavlja toplo i nestabilno vreme sa povremenom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalne dnevne temperature će biti malo iznad 25 stepeni u većini dana.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljne biometeorološke prilike usloviće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik