Obnova i uređenje parkinga u Pančevačkoj na Avijatičarskom naselju

Parking u Pančevačkoj ulici na Avijatičarskom naselju je pregazilo vreme, a usled delovanja korenskog sistema drveća i atmosferskih prilika, došlo je do dodatnih oštećenja. Stoga su radnici JKP „Parking-servis” već neko vreme na terenu i rade na njegovom uređenju.

– Sanacija parkirališta podrazumeva podizanje gazećih površina, odnosno betonskih elemenata „meba” na oko 800 kvadratnih metara – rekao je za naš list rukovodilac Službe JKP „Parking-servis” za odnose s javnošću Radovan Jeknić. – Radiće se i tretiranje korenskog sistema stabala, nakon čega se može pristupiti zameni oštećenih betonskih elemenata novim.

Kako nam je objasnila pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo” za komercijalne poslove i turizam Jelena Budimčić, nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije je, na osnovu stanja na terenu, dao nalog i uputstva „Gradskom zelenilu” kako da ukloni korenove izbojke da bi se mogao nasuti pesak i izravnati teren za parking-mesta. Radi se o mladim izdancima korena, a pošto su udaljeni metar i po od stabla, njihovo uklanjanje nije imalo negativne posledice po sam koren biljke.

Foto: Parking servis

Sanacija parkirališta podrazumeva podizanje gazećih površina, odnosno betonskih elemenata na oko 800 kvadratnih metara (Radovan Jeknić)

– Takođe su prošireni otvori u kojima su zasađena stabla – kazala je Jelena Budimčić, dodavši da se tako obezbeđuje veća prozračenost biljke.

S obzirom na to da su potrebe za parking-mestima velike, radnici se trude da završe sve u narednih desetak dana. Tako će stanari Pančevačke ulice uskoro imati uređeno i praktično mesto za parkiranje svojih četvorotočkaša.

Novosadski Info