Malo toplije

NOVI SAD: Sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka tokom dana s malom šansom za lokalne pljuskove. Vetar umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 26 stepeni.

VOJVODINA: Više sunčanih sati i malo toplije. Dnevni razvoj oblaka će usloviti ređu pojavu lokalnih pljuskova, pre svega na istoku i jugoistoku Banata. Vetar umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 26 stepeni.

SRBIJA: Više sunčanih sati i malo toplije. Dnevni razvoj oblaka će usloviti ređu pojavu lokalnih pljuskova. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 28 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend i početkom iduće sedmice promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i čestom pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Temperatura ispod proseka za ovo doba godine.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija neće pogodovati osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Meteoropate mogu osetiti uznemirenost, nesanicu i pojačano zamaranje, pa im se zato savetuje da smanje fizičke i psihičke napore i pridržavaju saveta lekara. U saobraćaju je neophodan povećan oprez

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com