Četiri brzinska displeja na državnom putu

Na mestima koja su po analizama bila najugroženija usled nepoštovanja ograničenja brzine duž državnog puta IIA reda broj 100 kroz Sremske Karlovce, tokom jula postavljena su četiri brzinska displeja za merenje brzine kretanja vozila.

Postavljanje i nabavka merača brzine koštala je 1.651.200 dinara sa PDV-om, deo novca, 970.000 dinara, obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj na osnovu konkursa, dok je ostatak nadomešten iz buyeta opštine tj. od naplaćenih kazni od prekršaja u saobraćaju, načinjenih na teritoriji Sremskih Karlovaca.

Opština nekoliko godina različitim akcijama pokušava da utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju i vodi računa da novac od naplaćenih kazni iskoristi na što kvalitetniji način o čemu se stara Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima i Odeljenje za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, saopštavaju iz tog odeljenja i napominju da je na konkursu taj posao bio poveren firmi DMV iz Niša.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik