EXIT jači nego ikad, uskoro datumi i prvi izvođači za 2021.

Povodom oglasa koji je izašao u medijima, a u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva ” The State of EXIT doo Novi Sad “, reagovala je organizacija Egzit festivala, ističući da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa njima.

Kako su objasnili, u pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića.

“Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je Egzit zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo Egzita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja”, poručuju u saopštenju.

Dodaju da je Egzit, uprkos ogromnim izazovima izazvanim pandemijom, jači nego ikad, te će uskoro javnost obradovati novim datumima i prvim izvođačima za 2021. godinu.

Stečaj za firmu “Stejt of Egzit”

Privredni sud u Novom Sadu doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad dužnikom ” The State of EXIT doo Novi Sad “, a razlog je “trajnija nesposobnost plaćanja”.

Za stečajnog upravnika imenuje se Predrag Stojković iz Novog Sada, objavljeno je u rubrici Oglasi u listu Danas.

Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od objavljivanja oglasa u Službenom glasniku, a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije. dodaje se u rešenju Suda.

Sud je naložio dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 8. septembar.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV