U Vojvodini 3.790 aktivnih slučajeva, u Novom Sadu 1.790

Najveći broj aktivnih slučajeva zaraženih virusom korona u Vojvodini je u Novom Sadu – 1.790, dok je u drugim delovima pokrajine još 2.000 slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine (IZJZ).

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 300 pacijenata sa potvrđenim virsuom korona, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 24, a od ukupnog broja hospitalizovanih u Novom Sadu 24 je na respiratoru.

Kako saopštava IZJZ Vojvodine, tokom vikenda registrovan je blag pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period, a među obolelima tokom prethodne nedelje dominiraju osobe uzrasta između 20 i 49 godina, prenosi RTS.

“Učešće obolelih opada ravnomerno ka najmlađim i ka najstarijima koji najmanje obolevaju”, navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, epidemiološka situacija u Vojvodini je i dalje nepovoljna, a i dalje se registruje široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština.

Izrazito nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača i Titela.

Od 27. jula do današnjeg izveštaja Instituta, broj obolelih u Novom Sadu porastao je za 169, a u pokrajini za 442.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: Tanjug