Nakon gradonačelnikovog apela prilaz Oficircu gotov za sedmicu

Nakon što je gradonačelnik Miloš Vučević prethodne nedelje, prilikom obilaska vrtića „Plavi zec”, izjavio da nije znao da je prilaz divljoj plaži Oficirac u Petrovaradinu otežan, te da će u najskorije vreme biti napravljen, radnici JKP „Put” su juče uveliko radili na izgradnji novog puta i oslobodili su prolaz.

Kako smo saznali, u planu je da put bude gotov za nedelju dana.

Prilaz do Oficirca je otežan gotovo dve sedmice zbog izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad kod novog „Žeželjevog” mosta i pošto je srušen podvožnjak kojim se prolazilo iz Reljkovićeve ulice. Brojni građani koji su beg od vrućina potražili uz reku, morali su zbog toga da preskaču peskovite i zemljane prepreke jer saobraćajnica koja je izgrađena omogućava samo vozilima da se uključe na novi most.

Vučević je tada dodao i da je u proteklom periodu dobio dosta primedbi oko Oficirca jer, kako je kazao, „neki ljudi se ponašaju kao da su vlasnici plaže i postavljaju suncobrane i ležaljke koje naplaćuju“.

– Pretpostavljam da, kada bismo pojačali kontrolu, odmah bi bilo da uznemiravamo građane na plaži koja je decenijama slobodna, nije bila u režimu javne plaže i kontrole grada – naveo je on.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik