Nakon više od pet meseci, u Novom Sadu ponovo radi bioskop

Bioskop „Arena Sinepleks” nakon više od pet meseci, koliko je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, ponovo će otvoriti vrata građanima, koji će već od 1. septembra moći da uživaju u starim filmskim ostvarenjima, kao i najnovijim.

U bioskopu će se, kako kaže portparolka „Arene Sinepleks” Jelena Galetin Žakić, poštovati sve propisane epidemiološke mere. Primenjivaće se razmak između dve pojedinačne kupovine karata, a oni koji dolaze s porodicom ili u grupi do šest osoba, parovi i pojedinci biće fizički odvojeni. Sve donete mere će biti istaknute na ekranima u bioskopu, kao i pred samim objektom, a zaposleni će na ulazima kontrolisati poštovanje mera. Posetioci koji ne budu nosili zaštitne maske neće moći da budu usluženi na blagajnama.

Posetioce ćemo podsećati na to da je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru obavezno, a pre ponovnog otvaranja, sale i druge prostorije u bioskopu se detaljno čiste i dezinfikuju, objašnjava Jelena Galetin Žakić.

Kako dodaje, između posetilaca i blagajnika biće pleksiglasne prepreke, a obavezna distanca između kupaca ulaznica, kokica i pića u holu bioskopa i u toaletima biće 1,5 metar.

Na više mesta u holu nalaziće se beskontaktne kutije sa sredstvima za dezinfekciju ruku, veli naša sagovornica.

Ona napominje da će cena ulaznica ostati ista, te će Novosađani i dalje utorkom, tokom akcije „Happy day” gledati filmove po 250 dinara za 2D projekcije, odnosno 370 za 3D. Napominje da događaji koje su ranije organizovali, poput „Ladies night”, „Arena Men”, „Arena Fan” i drugih, neće moći da se realizuju na način na koji su navikli publiku.

Gubici do oko sedam miliona

Naša sagovornica podseća na to da su bioskopi od početka godine u punom kapacitetu radili tek dva meseca. Iako je teško proceniti koliki će gubici biti na kraju godine, Jelena Galetin Žakić ističe da se očekuje da distributeri i bioskopi u Srbiji tokom ove godine pretrpe gubitak od oko šest do sedam miliona dinara.

Dodaje i da se očekuje da, u odnosu na projektovani broj gledalaca za 2020. godinu, gubici budu između 70 i 80 odsto.

Ipak, bez pića dobrodošlice i velikih okupljanja u holu bioskopa, moguće je organizovati takve događaje u salama u kojima se može realizovati izvlačenje nagrada i poklona za posetioce – priča portparolka bioskopa. U zavisnosti od razvoja situacije, potrudićemo se da događaje koje publika svakako željno iščekuje organizujemo i prilagodimo donetim merama. Takođe se radujemo svečanoj premijeri filma „Hotel Beograd”, a čim budemo imali informacije o tome kada će biti moguće održati je, obavestićemo publiku preko sajta, društvenih mreža i medija, poručila je naša sagovornica.

Inače, 1. septembra posetioci će filmove moći da gledaju po 100 dinara, a očekuje ih i promo-akcija za kupovinu hrane i pića. Zbog limitiranog broja mesta i fizičke distance koja mora da se ispoštuje u holu, prodaju će, kako saznajemo, omogućiti i dan ranije, pa će ulaznice moći da se kupe već 31. avgusta.

Već od 2. septembra publika će moći premijerno da pogleda dugoočekivani film režisera Kristofera Nolana „Tenet” s Dejvidom Vošingtonom i Robertom Patinsonom u ulogama tajnih agenata u misiji sprečavanja Trećeg svetskog rata, ističe naša sagovornica.

Kako dodaje, na repertoaru će se od 2. naći i horor-triler „Novi mutanti”, a u narednom periodu imaćemo priliku da pogledamo i epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni, „Mulan”, sjajnu animiranu avanturu „Kućni ljubimci”, akciju „Kingsmen” i mnoge druge.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik