Jesen rana stiže na Ribarsko ostrvo – 2. Dunavski NS Market

Drugi po redu Dunavski NS Market biće održan na Ribarskom ostrvu u petak, 25. septembra od 16 do 22 sata i u subotu, 26. septembra od 11 do 21 čas u bašti Gastro bara „Berta“.

Leto i vreli dani su za nama. Jesen, kao najkoloritnije godišnje doba, velika je inspiracija kulinarima, umetnicima i kozmetičarima. Svi koji vole jesenje boje, mirise i ukuse pozvani su da se pridruže Četrnaestom NS Marketu koji će biti održan u petak, 25. septembra i subotu, 26. septembra kraj Dunava, na Ribarskom ostrvu, u prijatnoj i lepo uređenoj bašti Gastro bara „Berta“.

Ljubitelji tople energije i prave umetnosti imaće priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom pedesetak izlagača, koji će se predstaviti svojim posebno kreiranim proizvodima. Kreativci, zanatlije, mali proizvođači i umetnici izložiće prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike, gline. Na tezgama će se naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su proizvođači organske hrane, pa je tako najavljeno da će Novosađani moći da kupe sir, mesne prerađevine, povrće, zeleniš i zdrave slatkiše. A za ljubitelje začina i ljutog, u ponudi će biti različiti umaci i sosevi od paprika.

Kao i uvek, pripremljen je zanimljiv prateći program.

Naš proslavljeni karikaturista Marko Somborac će na licu mesta crtati portret – karikaturu za svakog ko bude želeo da donira sredstva za kupovinu maski i dezinfekcionih sredstava za učenike i škole. Ovu kampanju, pod nazivom, „Podrži đake, porži škole!“ organizuju Društvo za održivu budućnost – Koraci, u saradnji sa GSPRS Nezavisnost, a NS Market se pridružio ovoj akciji.

Uz Marka Somborca kao animacija stižu Skrobonje – ćerka i tata Teodora i Goran, i izvode muziku na bendžu i gitari.

Posetioci i izlagači će uživati u muzici „ Retro Acoustic “ benda koji će po prvi put nastupiti na NS Marketu, kao i prijatelji iz benda „ Two Fingers “ i DJ Jovan.

I ovog puta održaće se humanitarna akcija, a biće prisutne i „Somborske šnajderke“, udruženje koje čine žrtve partnerskog nasilja koje su se upoznale u Sigurnoj kući u Somboru. Njih pet šiju zaštitne maske, ali i druge proizvode od tekstila poput posteljine, suvenire, igračke. Kupovinom njihovih proizvoda pomažete žrtve porodičnog i partnerskog nasilja.

Kao i uvek, biće odabran Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

Novsadski Info / RTV / Foto: RTV