Edukativna IT radionica za mlade

U subotu 31. oktobra od 11 časova biće održana prva u nizu nizu onlajn edukativna radionica namenjena mladima na temu informatičke pismenosti.

U toku je projekat “Šangaj Rules” koji realizuje klub “Petro Max” pod pokroviteljstvom Uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade Grada Novog Sada, a u okviru realizacije lokalnog akcionog plana za mlade za ovu godinu. Projekat je podržan i od strane OŠ Veljko Vlahović, lokalne zajednice i fakulteta FIMEK. U njega su uključeni učenici i mladi iz naselja Šangaj, kao i iz drugih delova grada. Aktivnosti se mogu pratiti putem fejsbuk stranice Šangaj Rules i sajta kluba.

Cilj projekta je povećanje informatičke i medijske pismenosti mladih i omogućavanje adekvatnog pristupa i znanja za korišćenje novih tehnologija i interneta kod osetljivih grupa mladih.

Novonastale okolnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa i potrebom za održavanjem nastave na daljinu nam i ukazuju na neophodnost znanja i veština učenja putem informaciono kompjuterskih tehnologija.

Sve aktivnosti, radionice i predavanja biće prilagođene merama i preporukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Zainteresovani mladi mogu da se uključe u projekat slanjem poruke, a aktivnosti su besplatne.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV