Novi Sad nastavlja da pomaže zakupcima na Spensu

Grad Novi Sad je u prethodnom periodu, od početka pandemije usvojio tri paketa mera podrške privrednim subjektima i preduzetnicima koji posluju na teritoriji Grada ukupne vrednosti preko 3,8 miliona evra.

Kao nastavak podrške, Grad Novi Sad je doneo novu odluku kojom je usvojio je paket dodatnih mera usmeren na ublažavanje posledica izazvanih epidemijom virusa COVID -19, koja se odnosi na podršku svim zakupcima u objektu Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ Novi Sad.

Imajući u vidu otežane uslove poslovanja zakupaca u objektu JP SPC „Vojvodina“ doneta je odluka kojom se zakupcima trgovačkih i kancelarijskih poslovnih prostora, poslovnih prostora u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost i prostora za postavku bašti ugostiteljskih objekata odobrava vanredni popust za mesece novembar i decembar 2020. godine u visini od 50 odsto na ugovorenu cenu zakupa.

Cilj dodatnih mera finansijske podrške Grada Novog Sada jeste održavanje kontinuiteta privredne aktivnosti u objektu poznatog Spensa.

Novosadski Info