Hlad­ni­je sa ki­šom

NO­VI SAD: Ma­lo hlad­ni­je sa ki­šom po­vre­me­no. Ko­ša­va će osla­bi­ti i bi­će ume­re­na. Po pod­ne ki­ša pre­sta­je. Pri­ti­sak is­pod nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra 6, a mak­si­mal­na do 8 ste­pe­ni.

VOJ­VO­DI­NA: Ma­lo hlad­ni­je ne­go u ne­de­lju sa ki­šom po­vre­me­no. Ki­šna zo­na se pre­me­šta po­ste­pe­no ka is­to­ku i se­ve­ro­i­sto­ku i po pod­ne ki­ša pre­sta­je na za­pa­du Voj­vo­di­ne, a do kra­ja da­na i u osta­lim kra­je­vi­ma. Ko­ša­va će po­ste­pe­no osla­bi­ti i bi­će ume­re­na po pod­ne. Pri­ti­sak is­pod nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra 5, a mak­si­mal­na 10 ste­pe­ni.

SR­BI­JA: Ma­lo hlad­ni­je ne­go u ne­de­lju sa ki­šom po­vre­me­no. Ki­šna zo­na se pre­me­šta po­ste­pe­no ka is­to­ku i po pod­ne ki­ša pre­sta­je na za­pa­du i ju­go­za­pa­du Sr­bi­je, a do kra­ja da­na i u osta­lim kra­je­vi­ma. Ko­ša­va će osla­bi­ti. Pri­ti­sak is­pod nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra od 3, a mak­si­mal­na 10 ste­pe­ni.

NA­RED­NIH DA­NA: U uto­rak će du­va­ti sla­bi­ja ko­ša­va uz pro­men­lji­vo oblač­no vre­me, ali će ve­tar ja­ča­ti kra­jem da­na. U sre­du po­no­vo ja­ka ko­ša­va uz na­o­bla­če­nje. U če­tvr­tak i pe­tak je mo­gu­ća ki­ša u ve­ći­ni pre­de­la uz sla­blje­nje ko­ša­ve i po­ste­pe­ni pad tem­pe­ra­tu­re.

BI­O­ME­TE­O­RO­LO­ŠKA PROG­NO­ZA: Oče­ki­va­ne bi­o­me­te­o­ro­lo­ške pri­li­ke iza­zva­će uobi­ča­je­ne te­go­be kod ve­ći­ne hro­nič­no obo­le­lih. Oprez se sa­ve­tu­je ast­ma­ti­ča­ri­ma i psi­hič­kim bo­le­sni­ci­ma. Kod me­te­o­ro­pa­ta su mo­gu­ći re­u­mat­ski bo­lo­vi i ne­sa­ni­ca. Uče­sni­ci­ma u se­o­bra­ća­ju se pre­po­ru­ču­je po­ja­ča­na pa­žnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com