Vučević: Srećan ti rođendan, voljeni naš grade

Gradonačelnik Novog Sada poželeo je svim sugrađanima srećan Dan grada.

„Jednom su me pitali zašto sam tako gimnazijski zaljubljen u Novi Sad. Nisam umeo da odgovorim. Jer sa najdražim gradom je kao i sa najdražom ženom: nikad nećemo uspeti da objasnimo ni sebi ni drugima šta nas je to tako vezalo…“, ovim rečima je Novi Sad opisao veliki Miroslav Mika Antić, napisao je Vučević na svom Instagram nalaogu

„I zaista, danas, kad gasimo 273. svećice na torti našeg divnog grada, taj citat nas obavija, jer zaljubljenost u grad poput nevidljive i neraskidive spone se oseća sve jače sa svakim pređenim korakom. A koraka je bilo mnogo od te daleke 1748. godine, kada je carica Marija Terezija tadašnje naselje Petrovaradinski šanac uzdigla na nivo grada, pa sve do danas. U godinama za nama je voljena Srpska Atina prošla kroz velike promene, a svaki dan je donosio nove korake, nove izazove, ožiljke, ali i važne uspehe“, kaže Vučević.

Dodaje da je ponosan na to šta je Novi Sad 2021. godine – grad u kojem su prioritet porodica i deca, mesto s pregršt mogućnosti za obrazovanje i uspeh, Evropska prestonica kulture, regionalni centar u koji ljudi sa svih strana dolaze kako bi osetili duh našeg gostoprimstva, širinu naših ulica i taj neponovljivi šarm Srpske Atine, koji ona već više od dva veka nesebično pruža.

„Dragi gosti, uživajte u našem prazniku, a svim Novosađanima čestitam rođendan grada i želim nam ono što želimo našim najbližim – da što duže i u što boljim uslovima slavimo ovaj divan dan. Volimo te, Novi Sade, živeo nam“, napisao je Vučević.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug, ig @milosvucevic_gradonacelnik