Malo toplije

​​​​​​​NOVI SAD: Ujutru slab mraz. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u nedelju. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -4, a maksimalna do 12 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru mraz. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u nedelju. Vetar slab, ujutru promenljiv, a popodne severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -6, a maksimalna do 12 stepeni.

SRBIJA: Ujutru mraz. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u nedelju uz postepeno naoblačenje na jugozapadu i jugu Srbije, gde je krajem dana moguća slaba kiša, a na planinama sneg. U ostalim predelima suvo. Vetar slab, ujutru promenljiv, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -6, a maksimalna do 14 stepeni.

NAREDNI DANI: U utorak sunčani periodi na severu Srbije, na jugu oblačnije sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -4, a maksimalna do 11 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Svim hroničnim bolesnicima se savetuje pridržavanje saveta lekara, kao i umerena fizička aktivnost zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Kod osetljivih osoba moguće su izražnije meteoropatske reakcije poput glavobolje, bolova u mišićima i umora. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com