GRADONAČELNIK PRIMIO U GRADSKOJ KUĆI TROFEJNE VATERPOLISTKINjE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su u Svečanoj sali Gradske kuće vaterpolistkinje VK „Vojvodina“ koje su u decembru prošle godine po prvi put osvojile trofej Kupa Srbije. One su došle zajedno sa stručnim timom i predstavnicima Uprave kluba kako bi na sastanku sa gradonačelnikom i članom Gradskog veća za sport i omladinu razgovarale o dosadašnjim uspesima i planovima za budućnost.

– Muški vaterpolo se češće pominje i data mu je velika pažnja, a sada imamo privilegiju da pozdravimo deo ekipe ženskog Vaterpolo kluba „Vojvodina“. Povod je prestižni trofej koji su osvojile krajem prošle godine, kada su pobedile u finalu ekipu „Palilule“ i osvojile Kup Srbije. Razgovaraćemo sa rukovodstvom kluba o tome šta treba kao Grad da uradimo za njih, o daljim takmičenjima i uslovima za treniranje. Vaterpolo klub „Vojvodina“ je jedan od prva tri ili četiri kluba po izdvajanju budžetskih sredstava za finansiranje njihovih potreba, računajući sve sportske klubove na nivou Novog Sada. Čestitam na pobedi celokupnoj ekipi koja se borila i siguran sam da ih sutra čekaju velike evropske utakmice i dres reprezentacije Srbije – rekao je gradonačelnik Vučević.

Trener ženske prve ekipe VK „Vojvodina“ Slađana Drezgić istakla je da niko za 85 godina postojanja kluba nije doneo trofej u seniorskoj konkurenciji.

– Poslednje tri godine jako smo se trudile da ekipa napreduje i da dođemo do nivoa da donesemo zlatno odličje u klub. I dame se bave ovim sportom, mi postojimo 10 godina, a trebalo nam je očigledno to neko vreme da izađemo iz anonimnosti i donesemo istorijski trofej – zaključila je Slađana Drezgić.

Generalni direktor VK „Vojvodina“ Marko Ćukse zahvalio na prijemu i Gradu Novom Sadu koji preko Gradske uprave za sport i omladinu godinama unazad, pruža ogromnu podršku tom klubu.

– Tradicija našeg kluba je izuzetno duga, još od 1935. godine.  Za sve to vreme,  nismo uspeli da se domognemo trofeja u najvišem rangu takmičenja, a prošle godine su nam naše vaterpolistkinje osvetlale obraz i Klub je došao do trofeja. Stremićemo da u budućnosti opravdamo veliko poverenje Grada i ljubitelja vaterpola, navijača „Vojvodine“, da rezultati budu na ovom nivou – rekao je Marko Ćuk.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovale su Pantović Jovana, Travar Nikolina, Moćan Milica, Rončević Tijana, njihov trener Drezgić Slađana, kao i predstavnici uprave VK „Vojvodina“ Ćuk Marko i Resanović Dragan.