DODELjENI KLjUČEVI STANARIMA ZGRADE U KISAČKOJ ULICI BR. 55

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je na prijemu u Gradskoj kući ključeve stanarima zgrade u Kisačkoj ulici broj 55. Javnim pozivima za dodelu i kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada, raspisanim u januaru 2020. godine, opredeljeno je devet stanova za dodelu i 26 stanova za prodaju u tom stambeno-poslovnom objektu. Po sprovedenim Javnim pozivima dodeljeno je četiri stana, prodato 23 stana, dok će preostali stanovi biti predmet nekog narednog javnog poziva.

– Zadovoljstvo mi je da pozdravim vlasnike stanova koji su na konkursu stekli mogućnost da reše svoje stambeno pitanje i da im uručim ključeve za njihov novi dom. Stanovi su prodavani po povlašćenim, nekomercijalnim cenama u visini građevinskih radova, a porodice koje će se useliti su između ostalih, samohrani roditelji, višečlane porodice, porodice koje su izbegle sa svojih ognjišta i puno mi je srce kad vidim da su stambeno zbrinuti. Želim da im ta lepa, nova zgrada u Kisačkoj ulici bude dom, a na toj lokaciji su u blizini škola i vrtić za decu, tako da se nadam da će biti još više dece u zgradi i da će se dečja graja i smeh čuti daleko. Čestitam mojim saradnicima iz Gradske uprave za imovinu i stambene poslove koji su radili na ovom poduhvatu, kao i zaposlenima u Stambenoj agenciji. Raspisujemo nove konkurse za naše sugrađane po povlašćenim cenama, a  sledeći su za nove stanove u Ulici Momčila Tapavice. Zainteresovani Novosađani mogu da prate sredstva javnog informisanja, jer ćemo nastaviti da raspisujemo nove oglase i rešavamo stambene potrebe još većeg broja ljudi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, čestitao vlasnicima novih stanova i poželeo im srećno useljenje.

U ime vlasnika stanova obratila se Slađana Ristić, vlasnica stana broj 6, kojoj je prethodno gradonačelnik uručio ključeve.  

– Suprug i ja smo 20 godina podstanari i do sada nismo imali priliku da kupimo stan, čak ni putem kredita. Kada smo videli konkurs koji je Grad objavio, podneli smo dokumentaciju, imali dovoljan broj bodova i prošli. Hvala Gradu Novom Sadu i svima koji su učestvovali u ovom procesu sa nama. Srce nam je puno, pogotovo što imamo dvoje dece sa posebnim potrebama za koje je neophodan prostor prilagođen njima, a sada konačno imamo dovoljno uslova i da naš stariji sin dobije svoju sobu – rekla je Slađana Ristić.

Prosečna cena kvadratnog metra stana iznosi 92.418,96 dinara. Stanovi se po utvrđenoj ceni kupuju jednokratnom isplatom ili isplatom u 240 mesečnih rata, a u slučaju isplate kupoprodajne cene na rate šestomesečne otplatne rate usklađivaće se za periode januar-jun, odnosno jul-decembar, sa kretanjem potrošačkih cena u Republici Srbiji, a najviše do visine rasta prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku. Sredstva ostvarena otuđenjem stanova pripadaju budžetu Grada Novog Sada i koristiće se za ostvarivanje vidova stambene podrške.