GRADONAČELNIK VUČEVIĆ U BEOGRADU POVODOM KAMPANjE VAKCINISANjA MLADIH


Zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prisustvovao je promociji Kampanje vakcinisanja mladih u Domu omladine u Beogradu. Ciljna grupa kampanje su mladi uzrasta od 16 do 25 godina, a namera je da se postigne veći broj vakcinisanih u toj važnoj populaciji.

– Neka se svako od nas zapita imamo li drugog, bezbednijeg i boljeg rešenja. Odgovor nije težak, u njemu leži sve, tu sve počinje i završava se. Možemo ili da čekamo da se razbolimo, ili da se vakcinišemo u potrebnom broju da dobijemo kolektivni imunitet. Ako čekamo, gubimo dragoceno vreme, a nemamo pravo na to ni zbog mlađih ljudi, ni zbog starijih, ni zbog svih nas. Kao građanin i kao otac snažno podržavam ovaj projekat. Verujem u njega, verujem da možemo na leto da održimo festivale i imamo normalniji život, svadbe krštenja, maturske večeri, da se zagrlimo, poljubimo i idemo na utakmice, a sve to samo od nas zavisi. Zato, hajde da zajedno pobedimo – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Promociji Kampanje vakcinisanja mladih prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, osnivač festivala ”Egzit” Dušan Kovačević i osnivač i vlasnik festivala Belgrade Music Week, Belgrade Beerfest i Music Awards Ceremony Milenko Škarić.