Marko Đurić: Želimo da svi Srbi u SAD postanu ambasadori Srbije

U Vašingtonu je održan prvi veliki skup srpske dijaspore, organizovan posle više od dve decenije, simbolično nazvan „Jačanje veza“, a koji je po rečima ambasadora Marka Đurića imao za cilj da bude početni impuls za buduća okupljanja Srba u SAD, ali i za stvaranje osnove da svi naši ljudi u najmoćnijoj zemlji zapadne civilizacije budu predstavnici interesa svog naroda.

Đurić je na otvaranju skupa naglasio da ga je veoma obradovala činjenica da su predstavnici srpske zajednice došli iz svih krajeva Amerike – od Kalifornije, Floride, Aljaske, pa sve do Havaja, gotovo iz svih 50 američkih država.

„Ono što me takođe ispunjava srećom jeste i to da ovog skupa sigurno ne bi bilo da u Srbiji nije sazrela svest o značaju našeg okupljanja. Mi smo za ovo okupljanje i za rad sa našim ljudima u iseljeništvu dobili ne samo podršku, već i direktan nalog najvišeg državnog rukovodstva Srbije – predsednika Aleksandra Vučića i Vlade, kojima takođe dugujemo zahvalnost za podršku u organizaciji ove konferencije“, rekao je Đurić i zahvalio i onima koji nikada nisu odustali od svog naroda i ovakvih organizovanja i delovananja.