Vučić: Situcija na KiM teška, nezadovoljstvo Srba dostiže vrhunac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, da je situacija na KiM teška i da nezadovoljstvo i bes našeg naroda zbog kršenja i sporazuma o tablicama i svih ostalih sporazuma, kao i svakodnevno hapšenja Srba, dostiže vrhunac.

“Imaćemo duže obraćanje sledeće nedelje, na Veliki četvrtak ili Veliki petak. Najpre sam imao konsultacije i razgovore sa najznačajnijim  predstavnicima Srpske liste i naših organa i predstavnika institucija i organa sa KiM. I razgovarali smo o svim problemima i bezbendosnoj situaciji koja je teška”, rekao je Vučić.

Kazao je da je njegova ideja bila da se danas dogovore i izađu sa tim stavovima, ali da to nije bilo moguće.

Srbi južno i severno od Ibra i iz centralne Srbije će uvek biti jedinstveni

Aleksandar Vučić je izjavio danas da će Srbi koji žive i južno i severno od Ibra, kao i Srbi iz centralne Srbije uvek biti jedinstveni i dodo da će za sedam dana imati zajedničke zaključke o svemu što se dešava na KiM.

On je na konferenciji nakon sastanka sa Srbima sa KiM rekao da su ljudi i sa severa i sa juga pokazali ogorčenje i ljutnju zbog ponašanja rukovodstva u Prištini i ćutanja međunarodne zajednice.

Prema njegovim rečima, oni traže veću podršku Srbije. “Ja sam saslušao, razumeo sve, pokušao da objasnim u kakvoj smo situaciji i pronađemo rešenja. Posebno su ogorčeni hapšenjem Srba i pokušajem da svi oni koji su pružali nenasilan otpor budu meta napada i hapšenja i da je to pokušaj čišćenja Kosova”, rekao je Vučić.