Sa posebnom tugom sam primio vest: Predsednik Vučić se oprostio od čika Đorđa, čuvara Zejtinlika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od preminulog čika Đorđa, nekadašnjeg čuvara Zejtinlika.

-Sa posebnom tugom sam primio vest o smrti Đorđa Mihajlovića, čuvara groblja Zejtinlik, na kojem počivaju srpski junaci i stradalnici albanske golgote, ali i čuvara kolektivnog sećanja na jedan od najslavnijih herojskih perioda naše istorije. Skroman i tih, veran svojoj otadžbini i narodu, zaduženja je obavljao revnosno i sa ogromnim poštovanjem prema senima onih kojima je Srbija bila najveća svetinja. Sa istom predanošću je gostima i posetiocima pričao o podvizima naših ratnika, zbog kojih je Srbija danas ponosna na svoj slobodarski duh i predačko nasleđe”, napisao je predsednik.

Kako je naveo, poštovan i voljen od naroda, dostojan dužnosti koja mu je poverena, čika-Đorđe je otišao tiho, jer je tako i živeo, pokazavši celom našem rodu da odnos prema precima, određuje budućnost potomcima.

“Izražavam duboko saučešće porodici i poštovaocima ove časne starine. Neka počiva u miru”, poručio je predsednik Vučić.

Od čika Đorđa se oprostio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

-Još jedna tužna vest danas – u 17:30 časova, u 96. godini umro je čika Đorđe Mihailović, čuvar “Zejtinlika”, srpskog groblja u Solunu. Bio je treća generacija čuvara srpske istorije i grobova srpskih junaka. Životna želja mu je bila da dobije srpski pasoš i ta želja mu je ispunjena. Iskreno saučešće porodici i svim prijateljima. Neka mu je večna slava! napisao je Dačić.