Doneli su odluku da viđenije Srbe pohapse, ubiju ili sklone! Vučić o mračnim planovima Prištine: Sve je počelo u Štrpcu!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata i govorio o aktuelnim temama u Srbiji, a među njima kao najznačajnija jesu konstantna hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić je u obraćanju otkrio mračne planove Prištine i aljbina Kurtija. 

– Ta akcija ogromnog progona i etničkog čišćenja koji provodi pšrištinski režim je dobro organizovana i suštinski održana u pojedinim krugovima međunarodne zajednice – rekao je i dodao:

– Oni su doneli odluku da svuda svi viđenije Srbe, koji bi mogli da budu tačka otpora, da ti ljudi moraju da budu uhapšeni, ubijeni ili sklonjeni sa KiM. Akcija je krenula još u Štrpcu 2021. godine, tada su uhapšeni Bratislav Nikolić Braca, Saša Milosavljević… Štrpce je obezglavljeno i tamo niko ne sme da podigne glavu, bar oni tako misle. Ćuti Euleks, ćuti međunarodna zajednica. Ali ja ne mogu da ćutim jer ne mogu da učestvujem u progonu našeg naroda – rekao je Vučić.