Vučić se sastao sa Nehamerom i Orbanom na trilaterali u Beču

Austrijski kancelar priredio je ispred zgrade vlade svečani doček. Planirano je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Austrije, Mađarske i Srbije o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija, a nakon toga sledi zajednička konferencija za medije.

Na instagramu buducnostsrbijeav objavljeno je da će Vučić, Orban i Nehamer razgovarati o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.

“Srbija je dokazala da je snažan, pouzdan i ozbiljan partner, što ostaje i u budućnosti, spremna da preuzme deo tereta i efikasno obavi svoj deo posla. Naravno, razgovaraćemo i o #EU putu Srbije, energetskoj bezbednosti i jačanju saradnje na svim poljima. U vremenima opšteg nepoverenja, kada su mnoga savezništva stavljena na probu, Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva sa ozbiljnim državama, čime snaži svoje pozicije i ugled na međunarodnoj političkoj sceni”, objavljeno je na instagramu.