Novosadski osnovci obradovali vršnjake sa Kosova i Metohije

Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke “Vladika Platon Atanacković” je u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke, a sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva dr Irineja Episkopa bačkog i ove godine organizovala akciju prikupljanja poklon paketića za decu sa Kosova i Metohije.

U akciji pod nazivom “Deca – deci”, učestvovale su novosadske osnovne škole “Ivo Lola Ribar”, “Jožef Atila”, “Prva Vojvođanska brigada”, “Marija Trandafil”, “Miloš Crnjanski”, “Đorđe Natošević”, “Kosta Trifković”, “Sonja Marinković”, kao i Srednja ekonomska škola “Svetozar Miletić” iz Novog Sada.

Akciji su se priključile i osnovne škole “Đura Jakšić” iz Kaća, “Laza Kostić” iz Kovilja, “Jan Amos Komenski” iz Kulpina, “Žarko Zrenjanin” iz Bačkog Maglića, Osnovna škola “Petar Kočić” i Srednja škola “Lukijan Mušicki” iz Temerina, Osnovna škola “Jan Čajak” i Gimnazija “Jan Kolar” iz Bačkog Petrovca.

U akciji je prikupljeno preko 900 paketića, koje su učenici sa svojim roditeljima pakovali i ukrašavali, čime su deca iz Novog Sada i okoline, ponovo pokazala svoju neizmernu ljubav prema svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji.

Prikupljeni paketići su prevezeni vozilom Eparhije raško-prizrenske na Kosovo i Metohiju i preko kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni deci u osnovnim školama u mestima Donja Brnjica (Opština Priština), Gojbulja i Vučitrska Banjska (Opština Vučitrn), Zupče (Opština Zubin Potok), Kišnica i Sušica (Opština Gračanica), Crkvena Vodica, Janjina Voda i Grace (Opština Obilić) Bosce i Ajnovce (Opština Kosovska Kamenica).