Za dve godine vozom od Beograda do Novog Sada za 25 minuta

Maksimalno za dve godine vozom će se od Beograda do Novog Sada putovati 25 minuta, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je  rekla da se za treću deonicu brze pruge Beograd -Budimpešta između Novog Sada i Subotice očekuje uskoro finansijski ugovor, a da se nada da će deonica od Beograda do Novog Sada biti završena maksimalno za godinu i po do dve godine.

Za dve godine ćemo ići od Beograda do Novog Sada za dvadesetak minuta. Projektovano vreme je 25 minuta, rekla je Mihajlović.

Kako je dodala, ta pruga je ogroman projekat za Srbiju i najvažnije je što sada Srbija ima ljude koji su obučeni da projektuju brze pruge, što je bio veliki problem.

Preljina-Požega od marta, razgovori s Behtelom za Koridor

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će deonica Koridora “Preljina – Požega” početi da se gradi od marta sledeće godine.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva, rekla da je “riznica” Srbije zapravo njen položaj.

“Mi nismo bogati nekim sirovinama, mi smo bogati položajem”, rekla je Mihajlovićeva na konstataciju da je sve iznenadio memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture sa SAD koji je potpisan prošle nedelje prilikom posete američkog sekretara za trgovinu Vilbura Rosa.

“Svaki sporazum koji se napravi s nekom velikom silom, ne znači samo konkretno taj sporazum, već je mnogo više od toga”, rekla je ministarka.

Ona je navela da se sa američkom firmom Behtel razgovara o gradnji Koridora.

“Behtel, s njima dugo razgovaramo o gradnji Koridora, ali američke kompanije sa sobom donose i drugačiji način upravljanja”, rekla je Zorana Mihajlović.

Mostovi u Srbiji sigurni
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je vanredna kontrola mostova u Srbiji pokazala da su oni sigurni.

Zbog incidenta u Italiji mi smo zahtevali da se uradi vanredna kontrola mostova. Inače, redovna kontrola mostova se radi jednom u dve godine, rekla je Mihajlović za TV Prva.

Pojašnjava da je kontrola rađena na najfrekventnijim mostovima kao što su Brankov most, Pančevački most, Pupinov…i da će na tim mostovima biti određenih radova narednih godinu dana, da su radovi bili predviđeni i pre kontrole i da ništa nije alarmantno.

Izvor: dnevnik.rs