Apoteka “Novi Sad”: Sledi javni poziv

Apoteka “Novi Sad” pred dolazak partnera. Najveći problem dug od 450 miliona. 

Na dugogodišnju krizu u Apoteci “Novi Sad”, tačku bi trebalo da stavi privatno-javno partnerstvo. Radna grupa, kako je “Novostima” izjavio Gojko Vujnović, v. d. direktora, završava dokumentaciju, a Skupština grada je već dala saglasnost.

Na osnovu toga, sledi da se sačini predlog ugovora, a zatim i raspisivanje javnog poziva zainteresovanima za partnerstvo sa Apotekom “Novi Sad”.

– Ovaj posao najviše su kočili nerešeni imovinsko-pravni odnosi – predočava Vujnović, napominjući da je po tom pitanju dosta toga urađeno. – Treba da se donese rešenje da se ti prostori dodeljuju Apoteci, kako bi se izbegli eventualni problemi i da budući partner ima čistu situaciju.

Najveći problem u funkcionisanju Apoteke su finansijska dugovanja koja su po Vujnovićevim rečima, dostigla cifru od 450 miliona dinara. Najveći deo te sume odnosi se na dobavljače, a zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije isplaćeno deset mesečnih zarada.

– Položaj je dodatno otežalo i to, što od aprila, iz nama nepoznatih razloga, RFZO apoteci ne isplaćuje maržu – ističe Vujnović.

– Smanjene su vrste i količine lekova, što se odražava na promet.

SKRAĆENO RADNO VREME

U apoteci “Novi Sad”, zbog odluke Ministarstva zdravlja o smanjenju broja radnika, imaju samo 60 zaposlenih. Zato je u nekim apotekama skraćeno radno vreme. Uprkos teškoj situaciji, u Apoteci “Novi Sad” čine sve da opstanu i da dočekaju javno-privatno partnerstvo.

Izvor: novosti.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.