“Noć pozorišta” u Gradskoj biblioteci

U subotu 17. novembra, od 18 do 22 časa, u ogranku “Đura Daničić” Novosađani i Novosađanke moći će da uživaju u izložbama, da se druže sa lutkama “Pozorišta mladih”, pogledaju predstavu…

Manifestacija “Noć pozorišta” obeležava osam godina postojanja u Srbiji i deset u Evropi. Ove godine, program će realizovati Gradska biblioteka u Novom Sadu u prostorijama u Dunavskoj 1.

U foajeu će biti postavljena izložba pod nazivom “Pozorišne ličnosti našeg grada”, koja ima za cilj da sugrađanima ispriča priču i zainteresuje ih za istoriju Novog Sada, predstavljajući više ličnosti iz njegovog pozorišnog života.

U saradnji sa studentima i studentkinjama Srpske književnosti i jezika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu,  u 18 časova biće izvedena predstava “Knjiga lica novog pisca”. Uloge tumače Aleksandar ČegarBranislav Čurčov i Vladimir Rašo.

Na Dečjem odeljenju biće postavljena izložba pod nazivom “Magija pozorišne igre”, u okviru koje će biti izložene knjige, slikovnice i priručnici iz fonda Biblioteke, posvećeni lutkarstvu, pozorištu, igri i kreativnosti.

Od 18.00 do 18.30 časova održaće se program pod nazivom “Veče kada su lutke pobegle u biblioteku”. Prisutnima će, u cilju afirmacije kreativnog lutkarskog stvaralaštva, biti predstavljene lutke i repertoar lutkarske scene za decu “Pozorišta mladih” u Novom Sadu, a sa mališanima i “odbeglim lutkama” družiće se glumac Emil Kurcinak.

Isti program biće ponovljen od 19.00 do 19.30 časova, navedeno je u saopštenju.

Sa početkom u 20.30 časova održaće se program za mlade “Tajne malih koraka u životu i ljubavi”, koji će sadržati scenske prikaze recitatora Doma učenika srednjih škola “Brankovo kolo”, nastalih na osnovu dela Roberta Grosa “Devojčica i dečak: jedna vrlo važna knjiga za sve zaljubljene ili koji se od ljubavi leče” i Antoana de Sent-Egziperija “Umeće malih koraka”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.