GRADONAČELNIK POSETIO KLUB PENZIONERA I FUDBALSKI KLUB U BEGEČU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Klub za starija i odrasla lica ”Proleće” Gerontološkog centra Novi Sad, kao i Fudbalski klub ”Bačka” u Begeču. Kako je tom prilikom naglasio ulaganja u Klub penzionera i fudbalski klub predstavljaju samo deo investicija koje Grad Novi Sad realizuje na teritoriji Mesne zajednice Begeč.

– Grad je putem Uprave za socijalnu i dečju zaštitu sada u potpunosti i adekvatno opremio objekat Kluba ”Proleće” za što kvalitetniji boravak, i to na osnovu izraženih potreba njegovih korisnika. Takođe kroz Upravu za sport i omladinu obezbeđujemo podršku i održavamo prijateljske odnose sa Fudbalskim klubom ”Bačka”. Raduje me što je taj klub u poslednjoj sezoni ostvario veliki uspeh i prvi je u svojoj ligi, a nemaju više ni blokiran račun kako je bilo ranijih godina – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Jedan od kapitalnih komunalnih infrastrukturnih projekata Grada Novog Sada je i izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču koja je od velikog značaja za stanovnike tog naselja. – Ugovor za izgradnju prečistača otpadnih voda je potpisan 4. decembra, i očekujem da ćemo veoma brzo uvesti izvođača u radove. Vrednost tog posla je 198 miliona dinara, a izgradiće se i prilazni put lokaciji prečistača. Rok za završetak investicije je 240 dana, i tada će biti stvoreni uslovi da Begeč konačno dobije kanalizaciju. Kanalizaciona mreža u naselju izgrađena je pre nekoliko godina, ali nije mogla biti puštena u rad bez prečistača – kazao je Vučević. Gradonačelnik je iskoristio posetu Begeču da se osvrne na problem vodosnabdevanja i pozvao predstavnike te Mesne zajednice da vodovod predaju Gradu Novom Sadu. – To je njihova zakonska obaveza jer je neodrživo i opasno da vodovod bude u nadležnosti mesne zajednice. Oni nemaju kapcitet niti da upravljaju tako složenim komunalnim sistemom niti da ga održavaju na kvalitetan način. Kada ispune svoju zakonsku obavezu i predaju Gradu vodovod, slede velika ulaganja JKP ”Vodovod i kanalizacija” vredna više od 100 miliona dinara – poručio je novosadski gradonačelnik.

Novi Sad, 6. decembar 2018. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.