Miloš Vučević: „Karađorđe” na istom mestu, biće to savremen stadion

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da postoji idejno rešenje novog stadiona „Karađorđe”, demantujući time spekulacije o tome da će taj stadion biti izmešten na drugu lokaciju.

„To priča onaj marksista koji se bavio lansiranjem bulevara koji nikada nije završen i glasao iz Soluna – rekao je Vučević za RTV. – To su ti Đilasovi i Jeremićevi koji maštaju o nekim bagerima i buldožerima, kako se bore s njima. Ti isti sada pričaju da ćemo stadion da selimo. Nećemo! I nema nikakvih buldožera, a i kada ih ima, oni su u funkciji izgradnje i razvoja.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da bi za prvu fazu rekonstrukcije stadiona sigurno bilo potrebno osam miliona evra, te da će i finansiranje tog projekta kandidovati kod Vlade Srbije. On je siguran u to da bi Novi Sad bio spreman da učestvuje u organizaciji i nekog velikog fudbalskog takmičenja.

– Sve su to projekti koji pokreću druge velike projekte i dalji razvoj Novog Sada. Pogledajte kako je Novi Sad izgledao 2011. ili 2012. godine, koliko je tada bilo novih objekata i gradilišta i koliki je bio buyet Grada, a pogledajte Novi Sad danas. Setite se kako su oni Đilasovi i Jeremićevi pričali da sam došao s nekim nevidljivim tamnim silama da uzmemo pare koje s računa grada. A danas na računu grada ima više novca nego što je bilo tada, danas subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima, platili smo i izgradili Bulevar Evrope, koji su oni platili, a nikada nisu završili, kao ni „Žeželja”. I „Žeželjev” most smo završili i doveli brojne investitore, posle 40 godina otvorene su fabrike, industrijska zona, Novi Sad je postao evropska prestonica kulture i omladine. Bolje je da ja tako ne znam, nego da oni onako znaju – napominje Vučević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.