REKONSTRUISANA SALA KULTURNOG CENTRA ”KISAČ”

Zahvaljujući podršci Grada Novog Sada uspešno je realizovan projekat rekonstrukcije programske sale Kulturnog centra ”Kisač” u kojoj su zamenjena sedišta, podna obloga, ugrađeno je centralno grejanje, a u toku je adaptacija tehničke sobe za majstore zvuka i rasvete.

– Grad je putem Uprave za kulturu prošle i ove godine izdvojio nešto više od osam miliona dinara za rekonstrukciju sale koja je sada adekvatno opremljena, komfornija, i zadovoljava potrebe brojnih manifestacija koje se u njoj održavaju. To je još jedan pokazatelj da Grad vodi računa o ravnomernom razvoju. Aktivnosti Kulturnog centra ”Kisač” takođe su deo projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture. Međutim, na teritoriji MZ Kisač Grad realizuje i druge važne investicije kao što su obnova Kluba penzionera, ali i izgradnja atmosferske kanalizacije. Po završteku radova na kanalizacionoj mreži u Rumenki, steći će se tehnički uslovi da se aktivira mreža u Kisaču pošto treba da se priključi na tamnošnji prečistač otpadnih voda. Inače, slovačka zajednica je snažna veza između Slovačke i Srbije, a ta država je uvek podržala našu zemlju kada je reč o najtežim pitanjima – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom posete KC ”Kisač”.

On je iskoristio posetu tom naselju da ukaže na značaj rešavanja pitanja upravljanja grobljima, istakavši da će Grad poštovati svaku odluku koju donesu Kisačani.

– Zakon predviđa da komunalne usluge mogu da vrše lokalne samopuprave, a grobljima mogu upravljati ili verske organizacije ili jedinice lokalne samouprave. Šta god da Kisačani odluče mi ćemo poštovati, ali naglašavam da je bilo koje rešenje mimo zakona neodrživo – rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor Kulturnog centra ”Kisač” Pavel Surovi izrazio je zadovoljstvo što to naselje, iako je na periferiji Novog Sada, nije zapostavljeno od strane Grada.

– Grad uvek podrži investicije koje su za nas važne, i sledeći naš korak je rekonstrukcija letnje sale koja će biti galerijski prostor. Više od tristo godina mi smo uz našu braću Srbe i zajednički se zalažemo za ravnopravnost i demokratiju – rekao je Pavel Surovi.

Kulturni centar ”Kisač” okuplja oko tristo amatera, od dece predškolskog uzrasta do penzionera, koji su angažovani u okviru muzičke, pozorišne i folklorne sekcije, i predstavljaju se na brojnim manifestacijama u Srbiji i Slovačkoj.

Ostale vesti možete pročitati ovde.