Doček po julijanskom kalendaru večeras na 40 lokacija u Novom Sadu

Fondacija Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021 organizuje večeras doček Nove godine po julijanskom kalendaru na čak 40 lokacija u gradu uz raznovrsne muzičke i zabavne sadržaje.

Manifestacija je nazvana “Doček 7527”, a kako su organizatori ranije najavili, obezbeđen je program za sve muzičke ukuse, od klasike, pa do elektronske muzike i nastupa di-džejeva.

Između ostalih, nastupiće violinista Roman Simović iz Londonske filharmonije, zatim džez umetnik Robi Lakatoš, a u Pozorištu mladih najavljen je spoj tradicionalnog i modernog u izvedbi Sanje Ilić i grupe Balkanika.

Za ljubitelje tvrđeg zvuka zabava će biti na SPENS-u, gde nastupaju Partibrejkersi i Ritam nereda, kao i grčki bend Planet of Zeus, a zatim i u Mađarskom kulturnom centru “Petefi Šandor” gde će svirku imati Atomsko slonište.

Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće ženski death metal bend Nemesis, a elektronska muzika moći će da se čuje i u Matici srpskoj, gde će nastupiti di-džejevi Benjamin Fehr i Sloxxx.

Zabave će biti i na Novosadskom sajmu, zatim u Studiju M, kulturnoj stanici Svilara i Eđšeg, ali i u Srpskom narodnom pozorištu, gde će biti održana i predstava za najmlađu publiku.

U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike “Iznad istoka i zapada”, koji će prirediti Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve “Sveti Georgije”, a u Galeriji Matice srpske biće izveden mjuzikl “Ko se boji Isadore Dankan”, u režiji Gee Gojak.

Proslavi se pridružio i Američki kutak u Novom Sadu, u čijim će prostorijama nastupiti solista Loran Prokopić, uz pratnju pijaniste i kompozitora Davida Klema.

Popularni beogradski rep sastav “Prti Bee Gee” ovom prilikom nastupiće u klubu MED, dok će bendovi “Josip A Lisac”, “Čičini čvorci” i di-džej Smuk, nastupiti u Omladinskom centru “Dom B612”.

Celokupan program i detaljne informacije o satnici i lokacijama mogu se pronaći na sajtu www.docek.net.

Pojedini programi su besplatni, dok se za druge plaćaju karte na samom ulazu, saopštili su ranije organizatori.

Ostale vesti možete pročitati ovde.