Novi Sad: Izgradnja novog stadiona

Gradonačelnik Vučević najavio podizanje sportskog objekta. Rekonstrukcija “Karađorđa” ili zidanje iz početka.

Novi Sad bi, uz podršku Republike Srbije, u dogledno vreme trebalo da dobije novi fudbalski stadion, koji će biti izgrađen po najvišim evropskim i svetskim standardima, na lokaciji postojećeg “Karađorđa”.

To je novinarima, uoči Svečane sednice Skupštine grada, izjavio gradonačelnik Miloš Vučević napominjući da je tim povodom bio održan sastanak sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja.

– Mislim da će to biti lepa vest za ljubitelje sporta. Želimo da obezbedimo projekat i novac za izgradnju novog stadiona na istoj lokaciji, modernog sportskog objekta kakav Novi Sad zaslužuje.

Novi “Karađorđe”, kako je dodao Vučević, bio bi građen po sistemu “projektovanje i izvođenje”, kao klasičan natkriveni fudbalski stadion, po strogim standardima UEFA i FIFA.

U okviru novog sportskog objekta biće i odgovarajući parking prostor.

– Videćemo kakvi su predračuni i koliko će iznositi takva investicija. Prema nekim početnim idejama i nacrtima, predviđene su i dve etaže za parkiranje ispod zemlje. Sad je na projektantima da pokažu šta je realno i da se, prema ekonomskim mogućnostima, opredelimo za najbolju soluciju. Vučević je napomenuo da će se, najverovatnije, ići na izgradnju isključivo fudbalskog stadiona bez atletske staze, imajući u vidu to, da je u toku projektovanje Atletskog centra u naselju Jugovićevo, koji će imati i atletsku stazu.

JEFTINIJE

MOŽDA će, kako je dodao Vučević, biti jeftinija izgradnja kompletno novog stadiona na istoj lokaciji, nego rekonstrukcija postojećeg. O tome će svoje mišljenje dati struka.

novosti.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.