Uručene nagrade “Orfelin” i “Sava Šumanović”

Na Međunarodnom sajmu knjiga i Izložbi umetnosti “Art ekspo” u Novom Sadu, u petak su uručena priznanja “Zaharije Orfelin” i “Sava Šumanović”.

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu u petakje uručeno priznanje „Zaharije Orfelin.“

Treću nagradu za najlepšu knjigu koja nosi ime Orfelina, istaknutog srpskog pesnika, prosvetitelja i kaligrafa iz 18. veka, dobila je Kompanija „Novosti“ za knjigu „Sto mojih portreta“autora Matije Bećkovića za koju je ilustracije uradio Predrag Dragović.

Priznanje je Jovanki Simić, šefici Dopisništva „Novosti“ u Novom Sadu, uručila članica žirija Senka Vlahović , ilustrator – dizajner u Banatskom kulturnom centru.

Knjiga pesama „Sto mojih portreta“ Matije Bećkovića u ediciji „Novosti“ izazvala je veliku pažnju na prošlogodišnjem Sajmu pisane reči u Beogradu a na nedavnom Sajmu knjiga u Pirotu nagrađena je priznanjem „Loza“ za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem i širem smislu.

Stručni žiri Sajma knjiga u Novom Sadu koji je počeo u utorak a trajaće do 11. marta, ravnopravnu treću nagradu dodelio je i knjizi „Prijatelji iz Savane“ Nikolete Novak. Drugonagrađeni su naslovi „Ključ snova ili Milena Dravić“ Anite Panić ( Službeni glasnik i Filmski centar Srbije) i „Nekronomikon“ Hauarda F. Lavkraft i priređivača Dejana Ognjanovića (Orfelin izdavaštvo).

Prva nagrada pripala je knjizi „Priče i prkosnim Srpkinjama“ Ivane Nešić, (IK Urban reads).

Ostale vesti možete pročitati ovde.