Druga ITkonekt konferencija 6. aprila u Novom Sadu

Svetski IT eksperti dolaze u Novi Sad gde će održati predavanja na ITkonekt konferenciji 6. aprila u Master centru.

Ovom prilikom ITkonekt će na jednom mestu okupiti celu novosadsku IT scenu, programere, IT kompanije i svetske IT predavače i ponuditi im nova znanja, razmenu iskustava, pronalazak novog posla ili pokretanje novog projekta. Ova konferencija posebno je namenjena iskusnim programerima, mediorima i seniorima, koji već imaju nekoliko godina radnog iskustva.
Prijave su već otvorene, a ko su neki od predavača i program mogu se pogledati na ovom linku.
Broj mesta za konferenciju je ograničen.
Java, AWS, Spring, Microservices, neke su od tehnologija o kojima će biti reči, a novosadski programeri će moći da čuju i kako da naprave glasovnu aplikaciju, zatim kako radi platforma koja upravlja sa preko milion sajtova širom sveta, te sa kakvim se sve izazovima susreću timovi ITijevaca kada, na primer, treba da integrišu različite programske jezike u jednu aplikaciju.
Prošle godine, ITkonekt u Novom Sadu je posetilo 1.200 IT stručnjaka, što je bila jedinstvena prilika da se na jednom mestu okupi veliki broj novosadskih programera. Ove godine se očekuje još veći broj posetilaca, a oni koji ne budu slušali predavanja, moći će da se upoznaju sa nekim od najpoželjnijih poslodavaca u IT industriji.
Paralelno sa konferencijom u Master centru će 6. aprila će se održati i IT sajam zapošljavanja, gde će se na zanimljiv i interaktivan način predstaviti IT kompanije i ponuditi nova radna mesta. Ulaz na ovaj deo događaja je besplatan uz prijavu.
Neke od kompanija koje će ponuditi poslove na ITkonektu su: “Quantox Technology”, “Intens”, “NTT Data”, “Prozone”, “Avisto Eastern Europe”, i drugi.
ITkonekt ove godine obeležava Mesec u IT-ju u više gradova u regionu. Osim u Novom Sadu, ITkonekt će se održati i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Zagrebu.
ITkonekt je rastuća regionalna IT zajednica, čiji je cilj da osnaži IT sektor i umreži IT kompanije i IT stručnjake. Do sada je sa ovom oranizacijom sarađivalo više od 100 IT kompanija iz regiona, 40 IT organizacija, više od 100 domaćih i svetskih predavača. ITkonekt okuplja više od 10.000 IT stručnjaka iz celog regiona.
Autor: 021.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.