Rekonstrukcija Kameničkog parka

Radovi na rekonstrukciji Kameničkog parka, najvećeg i najstarijeg spomenika prirode u Novom Sadu, ovih dana su nastavljeni, navodi se u saopštenju javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“.

U ovoj fazi predviđeno je postavljanje trim staze i rasvete koja će pratiti ceo tok staze, teretane na otvorenom, a biće rekonstruisana i tri postojeća toaleta. Trenutno se radi na pripremi za postavljanje podloge za trim stazu koja će biti od malča. Prepreke duž staze takođe će biti od prirodnog materijala. I ovu fazu radova zajednički finansiraju Pokrajina i Grad sa po 35 miliona dinara.

Iz ovog preduzeća podsećaju da su tokom prve faze rekonstrukcije uređene tri pešačke staze koje vode do jedinog preostalog jezera u parku, koje se nalazi nedaleko od Mosta slobode. Ono je u potpunosti očišćeno, a urađeno je i hortikulturno uređenje prostora oko samog jezera. Postavljen je nov parkovski mobilijar (klupe, stolovi, korpe za smeće), a duž pešačkih staza sada postoji i rasveta na solarnu energiju. U centralnom delu parka sada se nalazi igralište za decu. Na nekoliko mesta postavljene su kućice za slepe miševe koji su proglašeni za zaštićenu životinjsku vrstu u ovom spomeniku prirode.

Ostale vesti možete pročitati ovde.