Počelo 9. Novosadsko big dečje leto

Najduža letnja manifestacija posvećena najmlađim sugrađanima „Novosadsko BIG dečje leto”, deveta po redu, počela je juče i trajaće do 30. avgusta na više od 30 lokacija u gradu, a u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Novi Sad.

Ovogodišnji slogan je „Dunav je naše more” te će i radionice, kojih ima više od 250, biti prilagođene upravo toj tematici.

– Deci koja će veći deo raspusta provesti u Novom Sadu, dobar i kvalitetan program je zagarantovan zahvaljujući Dečjem

kulturnom centru i njegovim partnerima, i praktično od početka pa do kraja leta u Novom Sadu biće realizovani brojni kulturni, zabavni i edukativni programi za naše mlađe sugrađane, što i te kako znači i njihovim roditeljima – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je zvanično i otvorio manifestaciju uz ambasadorku festivala, mladu umetnicu Hanu Gusić. – Slobodno vreme važan je aspekat u odrastanju i dobro je da ono bude kreativno osmišljeno. Međutim, možda je ipak najveća vrednost ove manifestacije to što doprinosi da se deca, uz saznavanje interesantnih novih stvari o svom gradu, o prirodi i društvu, druže i stiču nove prijatelje. Grad će uvek podržati takve projekte, a posebno nas raduje kada vidimo da se oni razvijaju, da vremenom postaju sve bolji.

Na jučerašnjem svečanom otvaranju u tržnom centru „Big” nastupili su pevači dečjeg hora „Suncokreti”, plesači iz plesnih studija „Stejy” i „Vojvodina dens”, učenici Muzičke škole „Isidor Bajić”, kao i kapueristi. Takođe, sve institucije i organizacije koje su uzele učešće u ovogodišnjem „Novosadskom BIG dečjem letu” predstavili su se mališanima na Bazaru kreativnih radionica. Više o samoj manifestaciji, kao i o programu i načinu prijavljivanja na radionice, može se pogledati na sajtu decinadar.org.

 L.R. / dnevnik.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.