Biblioteka na Štrandu otvara vrata

Gradska biblioteka u Novom Sadu otvoriće svoja vrata i u njihovom prostoru na Štrandu sutra u 18 časova, u okviru manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu”.

Manifestaciju će otvoriti član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zamenik ambasadora Ambasade Slovenije u Beogradu Roman Weixler, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić i direktorka Heror Media Pont-a Nataša Heror. U muzičkom delu programa nastupiće Fedor Ruškuc i Vladimir Jakovljević.

Njihovi posetioci i članovi moći će besplatno da iznajme odabrane knjige za decu i odrasle, pročitaju dnevnu i nedeljnu štampu i magazine i prisustvuju programima koji budu organizovani. Knjige će moći da se pozajmljuju na jedan dan i to uz prikaz članske karte Biblioteke ili ličnog dokumenta. Osim dnevne i nedeljne štampe na srpskom jeziku, posetioci će moći da čitaju i novine na jezicima nacionalnih manjima i to zahvaljujući Agenciji „Heror Media Pont”. Uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija „Minority&Local Media Development Center” u ovom prostoru Biblioteke organizovaće se tokom jula i avgusta i razne aktivnosti kako bi se promovisali jezici i kulture nacionalnih manjina u Novom Sadu. Biće organizovane i razne manifestacije za decu i odrasle.

V. B.

Ostale vesti možete pročitati ovde.