“Zagrevanje za školu” – počinje “Raspustilište”

Letnje “Raspustilište”, pod poznatim motom “Zagrevanje za školu”, biće održano od danas pa sve do 30. avgusta u dvorišnom prostoru Društva “Raspustilište”, Radnička 20.

Programi, koji su besplatni, će se održavati radnim danima od 10 do 12 časova. Za prvu sedmicu prijave nisu potrebne jer će se više radionica održavati paralelno, te će deca imati mogućnost da se opredele za bilo koju. Glavni organizator programa je Novosadski dečji kulturni centar, a detaljnije informacije se mogu dobiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

raspustiliste
RTV

Tokom druge sedmice “Raspustilišta” broj dece biće ograničen pa je učešće potrebno prijaviti na imejl-adresu cirkoneo¬gmail.com. U slučaju lošeg vremena program će biti otkazan.

U toku prve sedmice programa deci će biti ponuđene radionice kao što su “Atelje na otvorenom”, radionice ritma, cirkuskih veština, brzog čitanja i mudrog učenja, radionica aranžiranja svežeg cveća, druženje s glumcima-lutkarima, ali i radionice u kojima će razvijati toleranciju, timski rad, komunikaciju kroz igre bez granica, potragu za blagom ili takmičenje u aranžiranju najlepšeg tanjira. Takođe će imati priliku da uživaju u radionici “Nezaboravno muzičko putovanje”, kao i u pozorišnoj predstavi “Bajka o tri valjuška”.

Danas će u radionici “Oko kamere” beležiti događaje sa Raspustilišta, a imaće priliku i da naprave zdravu letnju poslasticu.

Tokom druge sedmice “Zagrevanja za školu” biće realizovan program cirkuskih veština u saradnji sa školom cirkusa “Cirkoneo” i Udruženjem “Kreativni pogon”.

rtv.rs